Wat is Beefcake

OVER ONS

Beefcake Publishing is een vernieuwende Belgische uitgeverij gevestigd in Gent, de stad van bekende auteurs zoals Maurice Maeterlinck, Hugo Claus en Herman Brusselmans. Sinds 2009 geven we een breed gamma aan boeken uit, gaande van fictie, non-fictie, reisverhalen, jeugd- en kinderboeken tot poëzieWe zijn op zoek naar heel gevarieerd werk van frisse auteurs, die hun eigen vorm, inhoud, stijl en thematiek creëren, wars van alle hypes en trends.

Beefcake, een innovatieve en creatieve uitgeverij

Beefcake is een uitgeverij van de 21e eeuw. Wij kiezen voor innovatieve, duurzame methodes zoals crowdfunding voor de productie van onze boeken. Daarvoor werken wij uitsluitend samen met een (internationaal) team van professionals op het gebied van redactie, grafisch ontwerp, drukwerk, distributie en promotieVan elke titel maken wij ook telkens een e-boek. Wij geloven dat beide vormen van lezen, op papier en digitaal, complementair zijn en elkaar niet beconcurreren.


Jos, Wouter en Rachida op de Boekenbeurs ’16

Wij verkiezen een gepersonaliseerde aanpak. Alles wat we doen, gebeurt in overleg met de auteur die op deze manier een grote zeggenschap heeft over hoe zijn/haar boek eruit zal zien. Wij hebben heel veel ervaring met het begeleiden van debutanten. Er komt nogal wat kijken bij het uitgeven van een boek, en zeker als je gaat debuteren. Wij begeleiden je tijdens het hele proces met een aanpak op maat. Zo kun je zeker zijn dat je eerste stappen in de boekenwereld in de juiste richting gaan, misschien naar het begin van een heuse (en lange) carrière.

Beefcake Publishing staat in voor de redactie, correctie, opmaak, productie, distributie en promotie van je boek. Wij zorgen voor alles: evidente praktische zaken zoals het ISBN registreren, een organisatie helpen kiezen voor je auteursrechten, een standaardcontract voor de publicatie, de boekvoorstelling, de Boekenbeurs enzovoort.

 

Voor de distributie werken we met Centraal Boekhuis. Zo garanderen wij jou dat jouw boek in elke boekhandel in Vlaanderen en Nederland te koop is, en beschikbaar is voor alle bibliotheken: niet alleen in ketens zoals Standaard Boekhandel en Libris, maar ook in de onafhankelijke winkels + overal online (Bol, BookSpot, AKO, Bruna…). Promotie doen wij persoonlijk. Sociale media hebben geen geheimen voor ons en wij gaan zelf de boekhandels af om jouw boek aan te bieden.

Contacteer ons voor professionele feedback en vrijblijvend advies

Fictie of non-fictie, wij hebben interesse in jouw verhaal! Contacteer ons voor meer gepersonaliseerde informatie op info@beefcakepublishing.be of bezoek onze Facebookpagina Beefcake Publishing. Zoek je geen uitgever, maar zou je je boek liever in eigen beheer uitgeven of je verkiest self publishing voor je eigen kennissenkring? Wij geven vrijblijvend advies en bieden desgewenst begeleiding aan.